Energie besparen kan al door een aantal simpele stappen te zetten, zonder grote investeringen te doen. Door bijvoorbeeld slim te stoken en alleen de kamers te verwarmen waar je bent en de thermostaat een graadje lager te zetten. Of gebruik de eco-stand op de droger of vaatwasser. Maar ook het isoleren van de woning is niet ingewikkeld als je weet waar je op moet letten. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis, woon je comfortabeler en bespaar je op de stookkosten.

Graag helpen wij jou daarbij. Zo kun je met je vragen terecht bij de adviseurs van het Energieloket Achterhoek. Ook kennen zij diverse programma’s om energie te besparen. De gemeente kan je financieel ondersteunen met subsidies en leningen.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Veel Achterhoekers hebben hun huis of pand al energiezuinig gemaakt of zonnepanelen op hun dak gelegd. Op de website van Energieloket Achterhoek vind je voorbeelden uit de praktijk.

Advies en ondersteuning

Energieloket Achterhoek
Het Energieloket Achterhoek is door de Achterhoekse gemeenten opgericht om inwoners en bedrijven in de Achterhoek op weg te helpen met het besparen op het energieverbruik. Het energieloket informeert, adviseert en begeleidt inwoners en bedrijven vanaf het eerste idee tot aan de uitvoering van maatregelen. Dit alles op een onafhankelijke manier en zonder winstoogmerk.

 

Ga naar Energieloket Achterhoek