Sinds september 2023 is bewonersadviseur Alfred van het Energieloket iedere week aanwezig bij Den Diek in Lichtenvoorde. Hier kunt u elke donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur terecht voor energieadvies. U kunt gratis en zonder afspraak bij hem binnen lopen.

Wat is het voordeel van het Energieloket op locatie? 
De afgelopen maanden kwamen al veel bewoners uit Oost Gelre langs bij het Energieloket op locatie. Een bewoner aan de Martin Leliveltstraat in Lichtenvoorde deelt graag zijn ervaring.

Met wat voor vraag ging u langs bij het Energieloket op locatie?
“Ik wilde subsidie aanvragen, maar dat lukte mij zelf niet. Ik was met mijn probleem bij mijn broer gekomen, maar die kwam er ook niet uit. Zelf heb ik geen computer dus een aanvraag doen voor subsidie lukt mij niet. Het aanvragen is daarnaast zo ingewikkeld en daar kwamen wij niet uit. Toen las ik in de krant dat het Energieloket inloopspreekuren houdt bij Den Diek. Ik ging langs om te kijken of zij mij konden helpen.”

Waarom wilde u subsidie aanvragen? 
“Ik heb mijn woning verduurzaamd. De hele voorgevel is gerenoveerd en ik heb het dak laten isoleren. In mijn straat was de woningcorporatie bezig met het verduurzamen van de woningen in mijn rij. Ik kreeg een aanbod om mee te doen met de verduurzaming van het dak. Dat heb ik gedaan. Ik moest het wel zelf betalen, maar dan zorgden zij voor de uitvoering. Dit had ik allemaal ook zelf kunnen regelen. Maar dan was ik meer tijd en geld kwijt geweest.”

Vond u het fijn dat zij de uitvoering van het werk volledig op zich namen? 
“Ja, tuurlijk. Ik hoefde alleen maar te betalen en de rest regelde de woningcorporatie. Alle daken zijn nu van dezelfde hoogte. Dat maakt het straatbeeld ook mooier.”

U gaf aan dat u subsidie wilde aanvragen, maar u kwam er zelf dus niet uit? 
“Klopt. Ik ben zelf al wat ouder en heb geen computer. Het is allemaal ingewikkeld en als jezelf niet in die materie zit, is het lastig aan te vragen. Ik ben blij dat het Energieloket in Den Diek zat en mij kon helpen. Want zelf kwam ik er nooit uit. Uiteindelijk heeft Alfred van het Energieloket een afspraak met mij gemaakt voor een bezoek aan huis. De aanvraag kostte namelijk best wel wat tijd en het was prettiger om dit thuis te doen.”

En hoe vond u dat? 
“Makkelijker kan het niet! Voor mij was dat heel fijn. Ik had alle benodigde papieren voor de subsidieaanvraag bij de hand. Alfred heeft toen gemakkelijk voor mij de subsidie kunnen aanvragen. Ik heb de buit nu binnen. Het is toch een leuk bedrag wat je dan weer terugkrijgt.”

Hoe vond u de hulp van het Energieloket? 
“Heel erg goed. Zonder hun hulp was ik er niet uitgekomen. Het is fijn dat deze hulp gratis wordt aangeboden. Het enige wat ik heb hoeven doen is naar Den Diek gaan. De rest heeft het Energieloket geregeld. Daar heb ik geluk mee gehad.”
 
Zou u het Energieloket op locatie aanraden? 
“Ja, zeker weten. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die willen verduurzamen en subsidie willen aanvragen. Maar er zelf niet uitkomen. Of niet weten welke subsidies er zijn. Dan is het Energieloket op locatie een fantastisch initiatief.”

Kom ook langs bij het Energieloket op locatie

Heeft u ook vragen over subsidies, leningen of energiebesparing en komt u er zelf niet uit? Loop gerust eens binnen bij het Energieloket in Den Diek. Elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur is er iemand van het Energieloket aanwezig die u graag helpt.

Wat is het Energieloket?

Bij het Energieloket kunt u terecht voor alles wat met energie besparen te maken heeft. Van inzicht en advies over energiebesparing tot informatie over financieringsmogelijkheden. Wilt u graag energiezuiniger wonen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Het Energieloket helpt u graag op weg. Het Energieloket ondersteunt inwoners van de gemeente met het besparen van energie. Daarnaast helpen ze met het aanvragen van subsidies en leningen.

Meer weten over het Energieloket?

Kijk op energie loket Achterhoek of bel het Energieloket op (0314) 820 360.

Het Energieloket op locatie is elke donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij Den Diek
Het Energieloket op locatie is elke donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij Den Diek