Oost Gelre doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom willen veel mensen aan de slag met het energiezuiniger maken van hun huis. Maar waar begint u precies? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen verschillende huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Sinds dit jaar doen wij hier als gemeente ook aan mee. Wij moedigen huiseigenaren met een duurzame woning aan om ook mee te doen.

Ervaringen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning helpen anderen namelijk verder op weg. Inmiddels hebben al meer dan 2.200 huiseigenaren zich op het platform aangemeld.

Woning aanmelden

Deel ook uw kennis en ervaringen over isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen of andere slimme stappen. Dat kan door uw woning aan te melden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Open dagen

Voor geïnteresseerden in duurzaam wonen, kan het waardevol zijn om duurzame maatregelen eens in de praktijk te bekijken. Daarom kunnen huiseigenaren hun woning openstellen voor bezoekers tijdens de Duurzame Huizen Route. Dit jaar zijn de open dagen op zaterdag 2 en 9 november 2024.