Oost Gelre zet verdere stap in circulair werken

Op dinsdag 14 mei hebben we de officiële aftrap gegeven voor het werken met de circulaire matchingtool DuSpot. Op dit online platform worden vanuit heel Nederland overgebleven materialen uit de openbare ruimte aangeboden voor hergebruik. Zo worden we in Oost Gelre en andere gemeenten steeds meer circulair en duurzaam.

Over DuSpot

Bij projecten in de openbare ruimte (grond-, weg- en waterbouw) worden veel materialen gebruikt, maar ook veel oude materialen weggegooid. Dat is zonde. Daarom werken we nu met DuSpot. Op deze online ‘marktplaats’ worden overgebleven bouwmaterialen aangeboden en opgevraagd door bijvoorbeeld projectontwikkelaars, aannemers en gemeenten. Dit geeft inzicht in vrijkomende materialen, maar ook in opgeslagen materialen op gemeenteterreinen.

Circulair werken

De gedachte van DuSpot is om het hergebruik te stimuleren vanuit de duurzaamheidsgedachte. Wanneer we hergebruiken, is het niet nodig om nieuwe grondstoffen te delven voor productie van nieuw materiaal. Door het gebruik van deze matchingstool zetten we als gemeente een verdere stap in circulair werken. Het past bij de nationale doelstelling van een circulaire economie in 2050. En ook een halvering van primaire grondstoffenverbruik in 2030.

Kijk voor meer informatie op de website van DuSpot.

Wethouder Bart Porskamp en Mart Mensink van DuSpot.
Wethouder Bart Porskamp en Mart Mensink van DuSpot.