Hoewel verduurzaming van de woning meestal een lagere energierekening en meer comfort oplevert, moet er wel eerst geïnvesteerd worden. Niet iedereen heeft hier zomaar geld voor beschikbaar. Gelukkig hebben we hiervoor in Oost Gelre een oplossing.

Met de regeling Verduurzamen Woningen kunt u subsidie ontvangen voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Veel woningen hebben inmiddels een energielabel, dat iets zegt over het energieverbruik van die woning. De letters A en B geven aan dat de woning goed geïsoleerd is en weinig energie verbruikt. Alle energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Daarbij is het voor veel alternatieven voor aardgas nodig dat de woning goed geïsoleerd is. U kunt subsidie krijgen voor een advies voor uw woning waarin staat welke stappen u kunt nemen om het label van uw woning te verbeteren. Ook kunt u subsidie krijgen voor het uitvoeren van de maatregelen.

Naast subsidie kunt u ook gebruik maken van de Toekomstbestendig Wonen Lening tegen een lage rente. Met deze lening kunt u goedkoop geld lenen voor verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Wilt u meer informatie over de subsidie of de lening? Of wilt u deze meteen aanvragen? Dan kunt u vanaf 17 januari 2022 contact opnemen met het Energieloket Achterhoek Energie voor mekaar of via 0314 – 820 360 of  via Energieloket Achterhoek. Energieloket Achterhoek kan u ook advies geven over alles wat met energie besparen en isoleren te maken heeft.