Voor een bedrijf is het steeds belangrijker om energiezuinig en duurzaam te ondernemen. Het is niet enkel een morele verplichting om als ondernemer hiervoor maatregelen te treffen, ook de klant vraagt erom. Daarnaast legt de overheid steeds meer verplichtingen op om maatregelen af te dwingen. Zo is in de Wet milieubeheer bepaald dat bedrijven verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen als die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend.

Veel ondernemers zijn zich hiervan niet bewust terwijl maatregelen vaak makkelijk door te voeren zijn. Energiebesparing en  duurzaam ondernemen biedt ook vele kansen en maakt dat jouw bedrijf bij de tijd blijft. De ontwikkelingen gaan hard, wij helpen je dan ook graag en wijzen je de weg.

 

 

 

 

Logo Achterhoek Onderneemt Duurzaam

Achterhoek Onderneemt Duurzaam

Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) is een initiatief voor en door ondernemers dat vanuit de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) is ontstaan. AOD helpt je om energie te besparen en duurzaam te ondernemen. Meer winst met minder energie. Dat doet zij samen met jouw eigen ondernemersvereniging en de lokale Industriekring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL).  Meedoen is heel gemakkelijk. Met een scan krijg je inzicht in de mogelijkheden van energiebesparing voor jouw bedrijf. En wil je je bedrijf verder verduurzamen dan is er de DOEscan. Deze staat voor Duurzaam Ondernemen en Energiescan.

 

Ga naar Achterhoek Onderneemt Duurzaam

 

 

 

Logo Omgevingsdienst Achterhoek

Zonnige Bedrijven

We snappen dat jij als ondernemer liever je tijd steekt in bouwen aan je bedrijf. Daarom voert Agem in opdracht van de Achterhoekse gemeenten en met steun van Provincie Gelderland het programma Zonnige Bedrijven uit. Doel: Achterhoekse ondernemers ontzorgen en een kant-en-klare businesscase uitwerken waarin zichtbaar wordt óf en zo ja hoe interessant het is om van jouw dak een zonnedak te maken.

 

Ga naar Zonnige Bedrijven

 

 

 

 

Logo Omgevingsdienst Achterhoek

Omgevingsdienst Achterhoek (ODA)

De ODA ziet er namens de gemeente Oost Gelre op toe dat bedrijven voldoen aan de wettelijke milieuregels, zo ook die voor energiebesparing. Voor veel bedrijven en instellingen zijn er voorgeschreven energiebesparingsmaatregelen waarvan de terugverdientijd vijf jaar of minder is. Ook is er de informatieplicht energiebesparing. Daarmee moet een bedrijf aangeven in welke besparende maatregelen zij heeft geïnvesteerd. De ODA controleert hier op en zal indien nodig ook handhavend optreden.

 

Ga naar Omgevingsdienst Achterhoek